Pikler® SpeelRuimte

Pikler® SpeelRuimte

De Pikler SpeelRuimte is een begeleide speelgroep voor ouders en baby’s of dreumesen.

Wil je meer weten over hoe jouw kind zich ontwikkelt? In het drukke dagelijks leven komt het er niet altijd van om met volle aandacht naar je kind te kijken. Tijdens SpeelRuimte heb je als ouder alle tijd om het vrije spel van je baby te observeren, zonder te sturen of in te grijpen, terwijl kinderen zelfstandig kunnen spelen. Een leerzaam proces, voor ouders en kinderen! SamenDansen organiseert deze groepen, die worden begeleid door gecertificeerd Piklerpedagoog Aafke Huisman.

Dreumesgroep

Dreumesgroep

Babygroep

Babygroep

 

SpeelRuimte is een ouder-kind groep voor ouders met kinderen in dezelfde ontwikkelingsfase.  Maximaal 8 kinderen bewegen en spelen vrij in een ruimte met verrassend kruip-, klim-, en speelmateriaal. Ouders observeren en beleven mee vanaf de kant. Begeleider Aafke Huisman (gecertificeerd Pikler® Pedagoog) werkt vanuit respect voor de competentie en de autonomie van het kind. Zij kijkt samen met de ouders naar de ontdekkingstocht van de kinderen en begeleidt ze bij hindernissen en aanvaringen.

Gedurende de ochtenden leer je meer over de betekenis van de bewegingen van je kind, zijn unieke manier van ontdekken en over spelmateriaal wat bij zijn ontwikkeling past. Tijdens 2 gespreksavonden bespreekt Aafke Huisman jouw vragen over respectvol opvoeden, hoe je in allerlei situaties (zoals eten, slapen, verschonen, spelen) kunt aansluiten bij de competenties van je kind.

De inhoudelijke basis voor de groep is ontleend aan de uitgangspunten van Pikler, een Hongaarse kinderarts. Meer informatie over de Piklermethode: http://pikler.nl/activiteiten/pikler-speelruimte. Zie ook op Facebook: https://www.facebook.com/events/1041830329213698/

Praktische details

Wanneer:
Vóór de herfstvakantie:
Dreumesgroep (ongeveer 16-24 mnd): 8 woensdagochtenden 14, 21, 28 september, 5, 12, 19 oktober, 2, 9 november, van 09.00-10.30u
Na de herfstvakantie:
Dreumesgroep (ongeveer 16-24 mnd): 8 woensdagochtenden 2, 9, 16, 23, 30 november, 7, 14, 21 december, van 09.00-10.30u
Babygroep (ongeveer 6-16 mnd): 8 woensdagochtenden 2, 9, 16, 23, 30 november, 7, 14, 21 december van 11.00-12.30u.

Voor wie: Ouders en baby’s tussen ongeveer 6 -16 maanden, of dreumesen tussen ongeveer 16-24 maanden.

Waar: Atelier de Clou in PH7, Pr. Hendrikstraat 7, Nijmegen. Dit is het gebouw waarin o.a. ook de Fotoacademie zit. De grote deur bij de ingang is open. Daarna sla je linksaf. Dan loop je vanzelf tegen De Clou aan. Er staat een aantal stoelen buiten de ruimte waar jassen en schoenen achtergelaten kunnen worden. Er mogen geen (buiten)schoenen worden gedragen in de ruimte.

Kosten voor 8 ochtenden en 2 avonden: € 150,00.

Babygroep in De Clou

Babygroep in De Clou

Inlichtingen en aanmelden bij: Aafke.huisman@hetnet.nl of via deze pagina: button aanmelden