SamenDansen voor ouders en kleuters (3-6 jaar)

SamenDansen voor ouders en kleuters (3-6 jaar)

SamenDansen-47Ouders en kinderen tussen 3-6 jaar die het fijn vinden om te dansen en te spelen, zijn van harte welkom! We dansen met armen en benen, oren, rug, haren, botten en elkaar. Op wel 100 soorten muziek, inclusief het liedje in je hoofd… Er is dansruimte voor iedereen om te slingeren als riviertjes, te springen en te zwaaien met je billen, onder je vader of moeder door te kruipen, met je kind rond te zwieren, te schrijden als koningen of te denderen als draken… Ik bied thema’s en inspiratie. We doen geen vaste danspasjes, iedereen ontdekt zelf in ieder thema welke bewegingen ‘ie leuk en belangrijk vindt.

Ik richt me in de sessies op ouders en kinderen tussen de 3 en 6 jaar. Er zijn meestal nog wel een paar andere kleine dansers van onder de 3 die meekomen met hun ouders en oudere broer of zus in de groep. Ik vind het leuk en belangrijk dat daardoor hele gezinnen kunnen komen dansen en ga er vanuit dat alle dansers iemand bij zich hebben die steeds kan aanvoelen of wat we doen goed past, zodat iedereen zich voldoende op zijn of haar gemak voelt. Dus mocht er thuis nog een jonger broertje of zusje rondlopen of -kruipen dat graag mee wil, of heb je een iets jonger of ouder kind, laat het me weten, dan kunnen we samen kijken of het past. Meedoen met je kleinkind, nichtje, neefje, petekind of… kan natuurlijk ook.

We dansen in Nijmegen op zondagochtend in een vaste groep. De groep bestaan uit minimaal 6 en maximaal 10 kinderen. Op die manier heeft de groep zowel voldoende volume om inspirerend en gezellig te zijn, èn voldoende dansruimte voor zowel rust als actie.
Er is één avond voor de ouders, waarop ik wat achtergronden vertel, vragen beantwoord en ideeën meegeef over dansen en contact met je kind(eren) thuis. Deze avond spreken we per groep onderling af.
Meedoen met je kleinkind, nichtje, neefje, petekind of… kan natuurlijk ook.

Praktische details

Wanneer en hoe laat?
Wekelijkse groep na de herfstvakantie: 
zondagochtend 6 november, 13 november, 20 november, 27 november, 4 december, 11 december, 18 december 2016.
Je bent welkom om 9.15u (inloop). We dansen tussen 09.30-10.15 en daarna is er tot 10.30u tijd voor wie wil nakletsen en thee/limonade drinken.

Je kunt bij aanvang van elke serie instappen. Ook zijn de series aansluitend te volgen.

Let op! Er is ook een maandelijkse groep seizoen 2016-2017: zondagochtend 13 november, 11 december, 15 januari, 12 februari, 12 maart, 9 april, 7 mei, 4 juni, 2 juli.
Je bent welkom om 10.45u (inloop). We dansen tussen 11.00-11.45 en daarna is er tot 12.00u tijd voor wie wil nakletsen en thee/limonade drinken.

Kosten?
Wekelijkse groep najaar 2016: Voor deelname van één kind en één of twee ouders: €69 voor de 7 lessen.
Maandelijkse groep seizoen 2016-2017:
Voor deelname van één kind en één of twee ouders: €89 voor de 9 lessen.

Voor deelname van een gezin met twee kinderen en één of twee ouders, is er een korting van 20%.
Neem altijd contact op als je zou willen meedoen, maar door je financiële situatie wordt belemmerd.

Atelier de Clou is klaar voor de SamenDansers

Atelier de Clou is klaar voor de SamenDansers

Waar?
De danssessies voor deze groepen worden gegeven in Atelier de Clou op de Prins Hendrikstraat 7 in Nijmegen. Dit is het gebouw waarin o.a. ook de Fotoacademie zit. De grote deur bij de ingang is open. Daarna sla je linksaf. Dan loop je vanzelf tegen De Clou aan. Er staat een aantal stoelen buiten de ruimte waar jassen en schoenen achtergelaten kunnen worden. Er mogen geen (buiten)schoenen worden gedragen in de ruimte.

 

button aanmelden