Wat is De SamenRuimte?

SamenDansen-47Op zoek naar een plek om samen in beweging te komen met je kinderen? De SamenRuimte biedt je mogelijkheden om aandachtig samen te zijn met je kind, in spel, dans en ontwikkeling. Omdat het zo ontzettend leuk is!

De SamenRuimte organiseert verschillende activiteiten in Nijmegen, altijd voor ouders en kinderen samen:

SamenDansen:
SamenDansen is dansen voor ouders en kinderen. Vinden jij en je kind het fijn om te dansen en te spelen? Wees welkom! We dansen met armen en benen, oren, rug, haren, botten en elkaar. Op wel 100 soorten muziek, inclusief het liedje in je hoofd… Er is dansruimte voor ouders en kinderen om te slingeren als riviertjes, te springen en te zwaaien met je billen, onder je vader of moeder door te kruipen, met je kind rond te zwieren, te schrijden als koningen of te denderen als draken… Ik bied inspiratie, thema’s en een open structuur. We doen geen vaste danspassen; iedereen ontdekt zelf in ieder thema welke bewegingen ‘ie leuk en belangrijk vindt.

22 dec 2013 (10)Samen dansen geeft veel plezier. Doordat ouders en kinderen samen dansen ontstaat er een vertrouwde en speelse sfeer die iedereen uitdaagt om creatief te zijn en tegelijkertijd de kans geeft dicht bij zichzelf te blijven. Ouders en kinderen hebben aandacht voor elkaar. Grote en kleine dansers bewegen met en door elkaar, dat zorgt voor een boeiende dynamiek en verrassende, intieme dansen.

Zie hier voor meer info.

SamenStoeien
Tribul-Actions_fiche_sortie_portrait_184SamenStoeien is voor vaders en moeders met hun zonen en dochters van ongeveer 5 tot 10 jaar oud. Intensief lijfelijk bezig zijn, dat is heerlijk voor zowel grote als kleine mensen. Juist het verschil in kracht en gewicht tussen ouders en kinderen geeft eindeloos veel mogelijkheden en plezier. SamenStoeien is krachten meten, je lichaam leren kennen, energie krijgen, stoom afblazen en in je lijf landen. Het is uit je hoofd komen, elkaar voelen, je overgeven, ruimte nemen en intensief bewegen. Met SamenStoeien kun je voelen hoe sterk je bent, kun je voluit gaan, je kracht doseren, en vooral heel veel lachen en lol maken.

In een kleine groep van maximaal 4 ouder-kindkoppels gaan we samen aan de slag. We spelen en leren in de cursus van 4 bijeenkomsten vier verschillende manieren van één-op-éénstoeien. En als bonus oefenen we een manier van groepsworstelen voor het hele gezin :-).

Ik zorg voor een lichte, veilige ruimte waarin volop bewogen kan worden, regelmatig ook met muziek!

Voor meer info, klik hier.

Pikler® SpeelRuimte
Wil je meer weten over hoe jouw kind zich ontwikkelt? In het drukke dagelijks leven komt het er niet altijd van om met volle aandacht naar je kind te kijken. Tijdens SpeelRuimte heb je als ouder alle tijd om het vrije spel van je baby te observeren, zonder te sturen of in te grijpen, terwijl kinderen zelfstandig kunnen spelen. Een leerzaam proces, voor ouders en kinderen!

Babygroep in De Clou

Babygroep in De Clou

SpeelRuimte is een ouder-kind groep voor ouders met kinderen in dezelfde ontwikkelingsfase.  Maximaal 8 kinderen bewegen en spelen vrij in een ruimte met verrassend kruip-, klim-, en speelmateriaal. Ouders observeren en beleven mee vanaf de kant. Begeleider Aafke Huisman (gecertificeerd Pikler® Pedagoog) werkt vanuit respect voor de competentie en de autonomie van het kind. Zij kijkt samen met de ouders naar de ontdekkingstocht van de kinderen en begeleidt ze bij hindernissen en aanvaringen.

Gedurende 7 ochtenden leer je meer over de betekenis van de bewegingen van je kind, zijn unieke manier van ontdekken en over spelmateriaal wat bij zijn ontwikkeling past. Tijdens 2 gespreksavonden bespreekt Aafke Huisman jouw vragen over respectvol opvoeden, hoe je in allerlei situaties (zoals eten, slapen, verschonen, spelen) kunt aansluiten bij de competenties van je kind.

De inhoudelijke basis voor de groep is ontleend aan de uitgangspunten van Pikler, een Hongaarse kinderarts. Meer informatie over de Piklermethode: http://pikler.nl/activiteiten/pikler-speelruimte.

Voor meer info, zie hier.

SamenDansen-52

Houd de website en ook mijn facebookpagina in de gaten: www.facebook.com/samendansen

button aanmelden